Afbeeldingen Titel
Meiden met Pit

Meiden met Pit

2010/2011 Trainer beeldende vorming bij 'Meiden met Pit' voor Stichting Mind at Work, Almere, 1 dag per week.

Meiden met Pit is een trainingsprogramma voor jonge vrouwen [16 - 27 jaar] met psychopathologische problematiek. Doel van het project is instromen op een MBO of een werkplek. De deelnemers gaan gedurende 6 maanden aan de slag met creatieve en technische activiteiten, zoals schilderen, tekenen, sieraden maken, foto's bewerken en websites maken. Daarnaast krijgen ze psychologische begeleiding, gedragstraining en arbeidsvaardigheden.

DROPSTUFF.nl

DROPSTUFF.nl

Co├Ârdinatie samenwerking DROPSTUFF.nl - De Lakenhal Leiden 2009

DROPSTUFF.nl is een landelijk platform voor mediakunst en e-culture dat een mix van digitale en interactieve kunstwerken live uitzendt op een netwerk van DROPSTUFF HOTSPOTS. De HOTSPOTS worden geplaatst in musea, bibliotheken, stations, scholen en kunstacademies door heel Nederland. Bijdragen komen van professionele kunstenaars en publiek. De programmering wordt aangestuurd vanuit een mobiel 'glazen huis' dat rondreist langs centrale pleinen in Nederland. DROPSTUFF.nl staat van 31 oktober tot 21 november in Leiden. Middelbare scholieren uit Leiden nemen deel aan het educatief programma waarbij o.a. video-workshops gegeven worden in het 'glazen huis'.

Boek-en-schermboek-of-scherm

Boek-en-schermboek-of-scherm

Opzet en organisatie forum voor De Lakenhal ihkv de tentoonstelling Stad van boeken, zeven eeuwen lezen in Leiden.

Boeken dragen cultuur, beeldschermen inmiddels evenzeer. Digitale ontwikkelingen beïnvloeden de rol van boeken en het boek groeit mee in deze ontwikkeling. Met presentaties van Irma Boom, Luna Maurer en Willem Velthoven, gevolgd door een debat onder leiding van letterontwerper en hoogleraar Typografische vormgeving Gerard Unger.
Willem Velthoven stelt dat boeken aan het einde van hun latijn zijn. Irma Boom ziet nog veel toekomst voor het boek en laat de ontwikkeling ervan met het internet meegroeien.
Luna Maurer kijkt zowel achter het beeldscherm als achter de schermen van het boek en toont de ontwerpprocessen waarmee beide media vormen krijgen.

ontwerp flyer: Biskaje, Leiden

Kunstroute Leiden Kunstroute Leiden Kunstroute Leiden

Kunstroute Leiden

Organisatie en productie van de jaarlijkse atelier- en galerieroute en educatief project voor De Lakenhal ('05, '06, '07, '08)

De Lakenhal stelt zich als doel de Leidse kunstenaar gelegenheid te geven zich te presenteren aan een groot publiek. Zij bereikt dmv goede publiciteit, verzorging van het start- en informatiepunt en extra activiteiten een zo groot mogelijk publiek en bezorgt daarmee de Leidse kunstwereld een professionele uitstraling.
De jaarlijkse Kunstroute heeft een vaste plaatst in het cultureel aanbod van Leiden met een bezoekersaantal van rond de 5000. Per jaar melden zich ruim 140 kunstenaars en galeries aan.

foto's: Christian Kryl